HACCP dla sieci handlowych zajmujących się obrotem artykułami spożywczymi

HACCP dla sieci handlowych zajmujących się obrotem artykułami spożywczymi

Każdy ze sklepów danej sieci handlowej cechuje się szeregiem indywidualnych aktywności związanych ze sprzedażą, obrotem żywnością.

HACCP dla konfekcjonowania

HACCP dla konfekcjonowania

Konfekcjonowanie produktów spożywczych polega na ich porcjowaniu/pakowaniu z opakowania zbiorczego w mniejsze opakowania jednostkowe.

HACCP dla producentów żywności (piekarnie, cukiernie i inne)

HACCP dla producentów żywności (piekarnie, cukiernie i inne)

Producenci żywności zajmują się wytwarzaniem produktów gotowych do spożycia przez konsumentów.

HACCP dla sklepów wielkopowierzchniowych typu hipermarket

HACCP dla sklepów wielkopowierzchniowych typu hipermarket

Sklepy wielkopowierzchniowe, z reguły są to sieci sklepów zajmujące się sprzedażą artykułów spożywczych pod jedną marką (powszechnie kojarzonym przez konsumentem logiem firmy).

HACCP dla małych i średnich sklepów spożywczych

HACCP dla małych i średnich sklepów spożywczych

Sklep spożywczy, bez względu na swoją wielkość, mały, duży, czy też średni zajmuje się sprzedażą gotowych artykułów spożywczych. Asortyment sprzedawanych artykułów spożywczych jest różnorodny, a ich bezpieczeństwo pod kątem żywności